Fordelene med langt bånd

For de fleste hunder er turene vi går med dem et av dagens høydepunkt. Det er mange ting vi kan gjøre for å gjøre disse til en hyggeligere opplevelse for hunden. Å bruke et bånd som er 3 meter (eller lenger) er en av disse. Grunnene til dette er flere.

Å la hunden få utforske. En viktig del av hundens liv er å få utforske. Å få bruke sansene sine til å lukte, se, lytte og oppleve verden rundt gjør livet rikere for hunden. Turene blir da både mosjon og mental stimulering for hunden. Når hunden må gå med kort bånd og gjerne gå “fot” ved siden av eier fratar vi den muligheten til å bruke sine sanser på en naturlig måte. Vi kan istedenfor la hunden få frihet til å bruke flere av sansene sine for et rikere liv. En nysgjerrig hund er en sunn hund!

hundekurs 24-25.10.15 040

Å la hunden få frihet til å  kommunisere. Hunder bruker kroppsspråk til å kommunisere med andre hunder (og mennesker). Dette er lettere hvis hunden har frihet til å bevege seg i motsetning til hvis den blir holdt i et kort bånd tett inntil eieren. De vil bl.a. gjerne gå i bue rundt hunder eller mennesker de møter for å unngå konflikt. Ved å bruke et langt bånd vil de selv kunne velge hvor stor bue de føler de trenger. De vil også gå saktere, snuse i bakken, vende hele eller deler av kroppen bort og stoppe opp når de møter andre. Hvis vi mennesker lar de få større frihet til å bevege seg vil det gi hunden en sjanse til å kommunisere tydelig og dermed unngå problemer.

Det er godt for selvtilliten til hunden. At hunden selv få velge hva den vil snuse på og delvis hvor den vil gå er positivt for selvtilliten. I tillegg vil også det at den kan kommunisere tydeligere og dermed bedre håndtere verden rundt seg være positivt.

Vi mennesker har alt å si for kvaliteten på livet til hunden vår. Å gjøre turene mer interessante vil være en berikelse for livet til hunden. Å bruke et lengre bånd på tur er en god begynnelse! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: